Konsert og Soundpainting

Kunstgarasjen

A0DB4A00-B369-4110-89A4-ABDC48F9994F

Fredag 24.mai kl.19.00.

 

I forbindelse med Line S. Hvoslefs utstilling «Lydlandskap», byr vi på en konsert med komponisten Jostein Stalheim.. Han arbeider i grenselandet mellom komponert og improvisert musikk og han har ved flere anledninger samarbeidet med billedkunstnere. Stalheim har også laget musikken til videoen Dreamscape sammen med Line S. Hvoslef. De siste årene har Jostein Stalheim markert seg med live komponering – Soundpainting – og har hatt fremførelser med solister, kor og ensembler i Europa. Soundpainting er et universelt tegnspråk for live-komponering med dansere, musikere, tekstlige og visuelle uttrykk. Stalheim er professor ved Høgskolen på Vestlandet.

Vi byr på urfremføring av verket Quadrivium 2, av Jostein Stalheim.
Dette er en gitarkvartett hvor de 4 gitaristene møtes fra 4 hjørner. Gitarene er stemt forskjellig med utgangspunkt i naturtonerekken. Verket er kommet i stand etter initiativ fra Njål Vindenes og forskergruppen Kairos.

MOT-Zosimos. 4 stemmegrupper fra Volve Vokal skal gjøre en Live-komposisjon med to soundpaintere over et utdrag fra operalibretto av Astrid Luisa Niebuhr. Volve Vokal er et vokalensemble for kvinnestemmer som holder til i Bergen. Ensemblet har som mål å være nyskapande på høgt kunstnerisk nivå. Repertoaret er variert med ny, norsk vokalmusikk som satsingsområde. Koret vant den norske finalen i NRK; Eurovision Choir 2019.

Watch – impro. Utgangspunktet for denne improvisasjonen er utdrag fra balletten av samme navn. Ensemblet F-nimbus (Forum for ny og improvisert musikk i Bergen) er et prosjektensemble som blir satt sammen for anledningen. Ensemblets prosjekter har tidligere inkludert skuespill, VJ, dans og elektronikk. Ved denne konserten improviserer musikerne i spennet mellom et lydspor og Line S. Hvoslefs visuelle uttrykk.

Program:
Quadrivium2, gitarkvartett nr. 2 av Jostein Stalheim
MOT – Zosimos, soundpainting av Stalheim
Watch – impro, ledet av Stalheim

Medvirkende;
Halldis Rønning, nøkkelharpe m.m.
Patricia Michlits, blokkfløyter
David Hebert, trompet
John Ehde, cello
Njål Vindenes, gitar
Egil Haugland, gitar
Dániel Biró, gitar
Stein Erik Olsen, gitar
Volve Vokal, dirigent Thea Meidell Sjule
Jostein Stalheim, soundpainting, elektronikk og akkordeon
Line S. Hvoslef, visuals