wordPAINTINGsound

Dette prosjektet er satt sammen av Jostein Stalheim i samarbeid med Marcus Davidson og de andre i ensemblet. Forvandlinger er sentralt i denne konsertforestillingen; både gradvise og brå; som lydtransformasjoner, multimedial uttrykk og komponerte strukturer. Vi har både akustiske, elektriske og elektroniske instrumenter i tillegg til visuelle virkemidler.  Programmet består av samtidsmusikk, improvisasjoner og live-komponering (Soundpainting). Marcus Davidson har skrevet Crow Songs av Ted Hughes og Jostein Stalheim får fremført Ophelia med tekst av Shakespeare. Begge tekstene bruker et krevende språk for å skape bilder. Hughes beskriver selv sin tekst som “super enkel, super stygg”. Shakespeares språk er like provoserende med en kompleks og lagdelt betydning. Jostein har komponert Hokus2 (Hoc est corpus…filioque) for alternative besetninger og handler om forvandlinger mellom minimalistiske strukturer og improvisasjonspartier. Trio-improvisasjoner er av og med Marcus, Hilde og Ljubov der de arbeider med en lyttende musisering. Sky of Consciousness er av og med Roger Huckle og Marcus Davidson.

 

Sky of Consciousness (2014)

Ophelia (2007)

Trio improvisasjoner (2019)

Crow Songs (2018)

Hokus2 (1990)

 

Den andre halvdelen av konserten dreier seg om live-komponering ved hjelp av tegnspråket Soundpainting. Her vil soundpaintere produsere lydbilder med et ensemble som inkluderer stemmer, akkordeon, trompet, fioliner, el-gitar, pianoer, keyboard og elektronikk. Opptredenen inkluderer også videoanimasjoner av Xavier Bonete.