Soundpainting FinnisSound

Finnissy og Soundpainting

Søndag 16. oktober 2016, i Bergen Kunsthall og Tårnsalen/KODE 4, klokken 16:00-18:00.

Denne søndagen feirer vi at komponist Michael Finnissy fyller 70 ved å spille et av hans mest virtuose stykker, og vi gjør Soundpainting for første gang.

Soundpainting er et tegnspråk for å komponere i øyeblikket, utviklet siden 70-tallet. Det finnes over 1200 tegn man kan bruke for å lede utøverne gjennom en livekomposisjon. I dette tilfellet leder Jostein Stalheim, førsteamanuensis fra Høgskolen i Bergen og Soundpainter, sammen med Ricardo Gassent fra Soundpainting Madrid, oss gjennom to fremførelser, først i Bergen Kunsthall som en del av Bergen Internasjonale Performancefestival, deretter i Tårnsalen. Med oss har vi 7 performancekunstnere fra Performance Art Bergen, den bergensbaserte improduoen Strings & Timpani som består av gitarist Stephan Meidell og trommeslager Øyvind Hegg-Lunde, og medlemmer fra vår nyoppstartede klubb!

I Tårnsalen fremfører vi også stykket Alongside for å hedre Michael Finnissy. Alongside er et av hans mer kompliserte stykker, og er kjent for å være nesten umulig å spille. Med oss har vi pianist Mark Knoop og dirigent Richard Baker fra London.